söndag 28 juli 2013

Pizza i tre steg


Att göra en pizza kan vara svårt om man liksom inte fattar vart alla smaker kommer ifrån.
Jag fattar det, eftersom min familj var en av de första att öppna en ruskigt populär pizzeria på 70-talet.
För mig ska en pizza smaka såhär och alla andra mystiska ingredienser är det bara att hoppa över.



Tomatsåsen


Degen (Här är en fullkornsvariant till och med)


Och påläggen som kan varieras i all oändlighet efter smak.

Min favvoost på pizza är gouda, jag har testat alla men gouda är som pizzans förlängda arm.

torsdag 25 juli 2013

Köpt kärlek är också kärlek!

Dessa fina varor för köket bor numera hos oss. Vi handlade på Cervera i helgen.
 Eva Solo, istekanna
 Caipirinha-set
 Peugeotkvarn i färgen choklad
 Potatis eller lökförvaring, Le Creuset

Två såna flaskor från menu. Ena för socker och andra för mjölk
 Drinkshaker med batteridriven visp.
 Steltonskålar i 2 storlekar.
Vattenflaska on the go från Stelton

söndag 21 juli 2013

Creme de la creme


Nu är det grillsäsong. Dessa underbara rätter i detta underbara väder.
Underbar sommar vi har haft.
Men glöm ej för och efterrätterna.
Här bjuds det på iskall ceviche.


Hemmagjord ostkaka


Med en kall michelada


...en fräsch lyxsallad


Och efterrätternas konung, Friterad camembert med hjortron.

fredag 19 juli 2013

Styla om ditt kök med enkla medel


Enhetlighet och etikettlöshet ger en exklusiv känsla i köket

Spara på flaskorna från ett märke vars flaskor du älskar och ta bort etiketterna eller gör egna i ett självvalt och genomgående typsnitt.

Här har vi matolja, balsamico och olivolja i långa, smala flaskor som från början var kryddad olivolja då jag köpte dem till ett utförsäljningspris a 10 kr stycket.
Nu ser de ut som dyr lyx och står supersnyggt vid spisen, redo att användas. Det är bara att fylla på igen när de är slut.

söndag 14 juli 2013

Dille på glassexperiment!


Jag experimenterar fram nya smaker på glass just nu. Nya och nya men i nya tappningar iaf

Här gjorde jag en sorbet på färsk ananas, nektariner och lite lime.

Något trolleri hände för det smakar inte alls det utan smaken blev som ren passionsfrukt. Mycket lustigt men ack så tacksamt.


Sedan var det dags för rymdglass. Ahlgrens bilar och blå karamellfärg. Fick en seg konsistens och en smak som barn kommer älska.



Men trumfkortet och segraren denna vecka är kryptonitglass!
Jag säger det, handen på hjärtat, jag har aldrig ätit en så god glass!