onsdag 7 oktober 2015

Den platsbyggda bokhyllan kommer upp!


Först fick alla bottenlådor halvhöga tassar.


Dessa är från Clas Ohlson och fungerade utmärkt.


Och såhär blev det. Nu ska vi bygga fler lådor så att bokhyllan går ihop över dörrarna. Sedan kvarstår att punktfästa bokhyllan när vi är 100% klara. EFTER det ska den inredas och fyllas men först det som är först.

Här hemma står vi och gapar av beundran och kan knappt fatta att vi har byggt detta helt själva från scratch. Det ser sinnessjukt lyxigt och dyrt ut och det finns något nytt att upptäcka hela tiden.

För att ni ska fatta vad jag skriver och berättar, kan jag nämna att vi kallar den vänstra delens första vägg som A. Vänstra sidans andra hörnvägg är B och den högra sidan om dörrarna är C. Det är så vi har hållit reda på lådorna och vart de ska placeras under uppbyggnadsfasen. Bakom en låda kan det t.ex stå B, rad 7, vänster. Då vet vi vart den ska placeras.


Sektion C har just mötts av solen och gnistrar.


Hörnet närmast golvet mellan A och B. Man ser hur vi har överlappat och fått balans och även hyllor som är ickelådor. Dvs spacen som blir mellan två eller fler lådor. De är ju också en del av bokhyllan och kan fyllas som allt annat.


A och B högre upp. Där har vi interagerat en helt annan låda som det finns en DIY för någonstans i bloggen. Alla IKEA Moppe som jag har hottat upp och gett en makeover, är alltså interagerade i bokhyllan.
Även två stycken som jag inte har hunnit göra klart eller även påbörjat renoveringen av. Dessa måste också vara helt klara innan vi slutligen punktfäster bokhyllan


Fantastiska färger som lyfter varandra. Känns nästan som synd och skam att fylla denna bokhylla med grejer.


Här är A och B sett från bokhylla C. Till vänster ser ni vår hall där våra böcker just nu står. Den ska alltså försvinna. I sektion A står en byrå som skall bli en Louis Vuitton väska utseendemässigt och den är bara påbörjad med grundfärg. I sektion B står en annan IKEA Moppe som jag har ett DIY för i bloggen. De är utmärkta småsaksförvaringar i en bokhylla som annars bara har öppna lådor.


Här ser man alla sektioner och i C står ännu en Moppe som jag har gjort om här i bloggen.


Ni ser att det är sladdar bakom. Det ska dras lite emellan så att man kan få in lite belysning och sånt uppåt vid behov.


Detaljbild. Färgerna är så olika men helt i samma harmoni.


Den stora lådan är ju den som vi byggde för tidningsmapparna som vi slog in med ett Michelangelo-pussel. Det DIY finns också i bloggen.


Från sidan kan man här se att bokhyllan är helt vit. Profilen är helt vit.


Här är C sektionens profil.


C sett från A.


I C-sektionen finns glashyllan jag hittade i grovsoprummet. Den är helt fantastiskt snygg och interagerades även den i bokhyllan. Vi har tänkt ställa in alla mina Star Wars-gubbar i den och sedan isolera framsidan med ännu en glasskiva för att skydda gubbarna. Ovanför glashyllan finns Moppen jag hittade i grovsoprummet. Den ska bli en svart Chanelväska.


Från balkongen sett.


Sektion C i sin helhet.

bets hemmagjord, platsbyggd bokylla shelf shelves, diy, 
Sektion A och B i sin helhet.


Hoppas ni gillar det.
Vi ÄLSKAR det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar