tisdag 30 april 2013

Älskar Wrapp!


Idag träffade jag en kompis och fikade. Sedan skulle vi springa lite ärenden som posten, apoteket, Mac-store etc.
Jag kom på att jag hade en Hemtex och en Indiska på min Wrapp-app. 25 kr och 50 kr.

På Indiska köpte jag 8 stearinljus. Det kostade totalt 60 kr. Fick casha enbart 10 spänn.
Alltså, ni måste ladda hem denna app! Den är tokbra! Den var bättre förut då de hade Clas Ohlsson och sånt men de har fortfarande en del erbjudanden som man faktiskt vill använda.

När jag gick till Hemtex, hade de rea på vissa grejer. Och det gällde köp 2 men betala bara för 1. Jag hittade dessa stora ljuslyktor för 79:- stycket. Fick alltså två stycken för 54 spänn. Hon frågade om jag ville bli medlem. Sure sa jag och skrev på. För det fick man 50:- i välkomstpresent. Klockrent tyckte jag och köpte även de mindre ljuslyktorna som kostade 49:- styck + en på köpet.

Vilka bra kap va?
Älskar när det känns som att man rånar affären och att det inte är dem som rånar en.
Som det annars alltid känns...

Tack Wrapp! Och var snälla och gör en deal med Åhléns, H&M, IKEA, Kjell & c/o etc etc etc så lovar jag att fortsätta använda er app till dagen jag dör.

måndag 29 april 2013

Vår tredje natt


Vi ska sova nu. Vår tredje natt i denna underbara, luftiga, vackra, ljusa, trivsamma bostad.
Som vi trivs!
Jag har inte bloggat så ofta dessa dagar. Det är nog förståeligt. Att fota bråte, kartonger, kaos och uppackning är ju inte intressant för någon. Att beskriva det med en massa adjektiv för plåga och tortyr som bonus på det redan existerande helvetet är outhärdligt.
Men nu börjar vi komma smått i ordning. Och idag installerade jag äntligen internet också efter en lång kamp med ny leverantör och nya dosor och sökandet efter sladdar i gamla kartonger.
Min kamera har jag fortfarande inte hittat. Börjar bli lite konfunderad då jag inte ens minns att jag har packat ner den. Får nöja mig med mobilen så länge.

Jag är för tillfället väldigt förälskad i vårt sovrum. Det är inbjudande och mysigt. Man vill liksom vara här inne hela tiden.
Min nalle som heter Knalle sover redan som ni kan se. Sötast i världen är han. Han sover skönt i våra språjlans nya lakan från H&M Home. Otroligt fina med underlakan i samma färg. Ger en lyxig känsla när underlakanen matchar påslakanen och örngotten.
Jag ska köpa fler i andra nyanser. De är så sköna och färgerna så fina. Naturnära nyanser.

Nu måste jag lägga mig. Henrik gäspar och Knalle snarkar.
Jag förstår dem.
Det är vilsamt här.
Natti från oss.



söndag 28 april 2013

Eländes elände

Vi flyttade in helt och hållet igår. Somnade som två stockar. Hela kroppen värker så fruktansvärt och i händerna saknas hudlager av allt lyftande.
I alla fall. Idag vaknar vi och börjar packa upp. Vi kör och kör som två apor. Har ingen mat hemma så det blir ingen frukost, ingen lunch men middag, det ska vi fan ha. Så vi drar ner till Café De Paris och käkar buffé. Utmattade, smärtande och jättetrötta. Vi äter i tystnad.

Går hem för att fortsätta packa upp. Vad händer då om inte...
...att dörren inte går att låsa upp?!
Polisnyckeln vrider sig liksom inte mer än ett halvt varv. Vi kämpar säkert i en kvart innan vi vågar ringa på hos grannen och be om en tång för att få nyckeln att vrida sig. 
Icke sa nicke.
Vi är utelåsta.
Vi försöker tills vi ger upp. Plockar ut nyckeln och tittar. Taggarna på nyckeln saknas. De har gått av.
De tidigare ägarna rings och vi får reda på att de typ nästan aldrig låste polislåset. 
Vi gör alltid det. Sedan jag hade inbrott hemma för 7-8 år sedan, vågar jag inget annat.


Får ringa låssmed.
Han kommer efter 45 minuter. Ser ut som Stakka Bo gör han också.
Sjukt trevlig människa. Rolig och go.
Han försöker låsa upp men eftersom taggarna på nyckeln är borta, går det inte. Han kan ju inte se hur den skulle ha sett ut och skapa en ny. Min egen nyckelknippa ligger inne i lägenheten. Vi behövde ju bara en eftersom vi skulle gå och snabbkäka.
Han får borra bort hela nyckelhuset och byta ut den.


Vi frågar om inte han kan höja handtaget också. Som ni ser slapphänger den bara.
Han skruvar loss den och konstaterar att hela skiten är trasig och det är en tidsfråga innan det inte går att vrida handtaget mer.


Får byta ut handtaget också.
Vi frågar vad det kostar.
Han säger att de fakturerar 1600 för låset, 1200 för utryckningen och 1000 kronor i timmen för arbetet + ett handtag som vi inte fick reda på summan av....


Två timmar senare är vi nu inne. Det här är nyckeln som gick sönder. Helt pulvriserad.
Enligt låssmeden så "är enbart de nycklar som är original, dvs, de som följer med grundlåset/låshuset, de som är bra. Alla kopior på nyckeln är skit. När eller om ni flyttar, ska ni alltså be låssmeden göra nya nycklar till hemmet och inte göra dem hos skomakaren för det är skit från Kina." / Låssmeden.

fredag 26 april 2013

The D-Day


Idag blev vi några miljoner fattigare och en handfull nycklar rikare.

Första flyttlasset går redan ikväll.
Phew!

onsdag 24 april 2013

Bloggen är här - i sin frånvaro

   Detta är vår hall just nu. En hinderbana av vad som vid första anblicken ser ut som en S&M-dungeon. Det är alltså vårt gym på 100 kilo som jag ENSAM monterade isär och flyttade ut till hallen igår.

Ni kanske har undrat varför det har varit tyst sedan jag kom hem från Thailand. Ni kan sluta undra.
Det är logiskt, vi flyttar på fredag/lördag och tills dess behöver det alltså hetspackas och flyttstädas.

Vardagsrummet. Hinderbanan är över. Det går inte längre ens att komma in där. Fullt från alla vinklar. Vi bor därmed enbart i sovrummet. Vi äter, sover och sk**er där, kan man säga...

Gissa vem som får göra det mesta av det? Inte farbror doktorn inte. Han ursäktar sig med 8 timmars arbetsdag. Den som har det svårare att smita undan är jag som är freelance och jobbar hemifrån.
Av någon anledning anses inte freelance-are ha ett jobb och kan därför alltid ställa upp i tid och otid. Folk som jobbar som anställda är ju så duktiga och slipper efter att arbetsdagen är över...

 Det här är vårt matrum. Ännu en tortyrkammare både visuellt och i ångest när man ser det.

Jag tänkte ändå att jag måste göra ett blogginlägg. Inte av dåligt samvete för att jag inte har gjort ett vettigt inlägg på ett tag lika mycket som att jag faktiskt behöver medlidande över miljön jag tvingas leva i och för att jag känner mig som slaven som inte får lön för mödan utan enbart belönas med bröd och vatten efter 16 timmars arbete. (Det finns en sanning i det. Det är slut på mat och jag äter det enda som finns kvar att äta)

 Det här är vardagsrummet från den andra vinkeln, dvs genom alkoven. Jag undrar varför jag drömmer hetsjaktsdrömmar om trånga ytor varje natt och vaknar kallsvettig?

Låt mig också tillägga att jag har nackspärr ända sedan i början av Thailandresan. Har aktivt diskbråck som inte blev ett dugg bättre efter igår av att lyfta ut 100 kg gym + 400 kg vikter och ställa rubbet i hallen.
På det är jag magsjuk. Diarrée och kräkningar. För att vara tydlig och mycket grafisk.
Har fått nåt som tydligen går just nu enligt farbror doktorn. Han konstaterade det bara, daltade inte ett dugg med mig och tog inte bördan från mina axlar på något sätt genom att exempelvis skruva ner ett högt sittande skåp, rullgardiner och taklampor. Han åt sin middag, pillade sig i naveln och kollade tv-serier tills jag somnade av utmattning.

Antalet kartonger. Flyttlådor + banan = 80 stycken. 

Jag tänkte i alla fall att jag gör ett blogginlägg så att ni inte börjar tro att jag är död, vilket jag visserligen är. Död i levande form. Även kallad zombie.
Sagt var dock inte lika med gjort. Först började jakten på den heliga graalen. Dvs kameran. Letat i en halvtimme men får ge mig. Den är antingen av misstag nedpackad redan eller ligger någonstans mellan Dover och Calais och däremellan finns tyvärr en oigentränglig mur.
Då tänkte jag att jag får ta mobilen.
Vart fan är den då?
Kanske borde ringa den?
Men vart i helvete är hemtelefonen?
Hur fan hittar man i den här röran?
Hittar hemmaluren och ringer men mobilen är urladdad.
Hittar även mobilen på en målarlåda. Måste ladda den.
Vart har vi lagt mobilladdarsladden?
Får ladda den på datorn om jag hittar den.
Ingen idé att använda mobilen som kamera tills den har fått ladda i nån timme, när jag väl hittar sladden...
Måste fota med datorns web-kamera....
 Osv, osv, osv. (Glöm ej, detta är min vardag just nu. Begär icke inlägg! De är en bonusångest jag ej behöver!)

Jag är anal. Mycket anal. Kontrollfreak. Gillar en nästan abnormal ordning och reda. Inte pedant men kontrollerad. Den här miljön ruckar oerhört på mina inre prepubertala barndomstrauman eller vad fan det är som har orsakat ordningsbehovet och Freud får mycket att reda ut här.

Vad ska jag lösa? Vad ska jag packa härnäst? Inte fan kan jag ta internetdosan som numera står mitt i hallen. Det är ju min sista koppling till verkligheten. Men lämnar jag det till sist, blir det tusen snubbeltrådar som man ska passera med alla kartonger. Vad göra? Vad göra? Packa bråte. Öppna väg? I vilken kartong? De är ju slut! Springa till ICA. Tigga babanisar?

Lakanen har röda vinfläckar och kebabsås nu. Så blir det när man bor i dem.

Flyr in i sovrummet för att skriva ett inlägg och möts av järnjungfrun. En tortyrkammares drottning. Metall även här. Inte konstigt att man har rännskita och mardrömmar.
Så.
Nu ser ni hur mycket jag har fått kämpa för ett simpelt inlägg till er. Tyck synd om mig. Ha medlidande. Klappa på mig. Kyss mig. Säg att allt blir bättre för ärligt talat kan jag inte se det genom all stål som har byggt en mur för min syn.

måndag 22 april 2013

Vinnarna av böckerna är...



Malin som vann Henning Mankells bok
Evelina N som vann Betvingade
Anette E som vann Zinat-boken

GRATTIS!

Har mailat er. Jag skickar böckerna efter att jag får era adresser.

fredag 19 april 2013

Suvarnabhumi


Sitter på flygplatsen. airport thailand bangkok 
Hemskt vemodigt att behöva åka hem....

Hemåt... sad face


Nu sitter vi och Internetar i lobbyn. Dags att dra hem och det känns så himla tråkigt.
Jag älskar Thailand!
Så mycket!

torsdag 18 april 2013

Harem nights


Inte för att bilden ger dem rättvisa men här är tygprover av de tre chiffonger vi har köpt till vårt blivande sovrum. Det är marin, azur och guld.
Tusen och en natt. fabrics thailand cheap chiffon organza, satin siden silk silke Indian market
De har otroliga tyger i Thaiand! Vi åkte till The Indian Market på Pahurat road.
Prutar man ner dem, får man dem för 5 kronor metern. Det tyckte vi var så pass bra att vi har köpt nästan 75m tyg.
Hejdå övrig shopping...

onsdag 17 april 2013

Våldsamma anteckningsböcker


Hittade idag världens, i särklass, finaste anteckningsböcker!
 Sa bara: Stop Henrik! Jag MÅSTE ha.
Gun handgranade knife
Ville egentligen ha samtliga. Handgranaten, kniven och pistolen. De heter Notebook Black Series.


Men valet var enkelt när man måste välja en.
Det blev såklart pistolen.

Badrum i anslutning till sovrummet


Duschar här på vårt hotellrum. Ser Henrik genom glaset som håller på och googlar nånting. Tänker att det är så supercoolt med badrum i anslutning till sovrum. Att det är så jäkla fint och ljust. Önskar att man kunde ha så hemma.
Och det slår mig. Det kan man!

söndag 14 april 2013

Songkran forts följer


Songkran är inte färdigfirat. Idag beslöt vi oss för att ge oss ut men det skulle vi inte ha gjort. Första personen som sköt mig, gjorde det rätt i ögat. Jag skrek; You idiot! Why do you have to aim for the eye?!
I'm solly, I'm solly!, fick jag till svar.
Vi var så irriterade att vi drog in på första bästa ställe, dvs Platinum whole sale building.
Där höll vi oss sedan i 4-5 timmar. Det blev en del shoppande. Inte för min del men Henrik köpte en massa fint.
Sedan vågade vi ge oss ut på gatorna igen men det var dumt. Det sköts på oss som bara fan.
-Falang! Hahahhaa! Vely faniii!
Henrik skrek ut ett ordentligt FUCK YOU när de sköt ner en massa vatten rätt ner i våra shoppingpåsar. Kanske inte så smart men det kommer väldigt instinktivt just nu. Man blir så irriterad på det här vattenkriget.
Sedan började det spöregna och vi tyckte att synden straffar vissa med detsamma.

lördag 13 april 2013

Happy Songkran!


Idag firas Songkran. Nytt år i Thailand.
Alla är beväpnade med vattenpistoler. Blötast vinner eller nåt.
Vi bytte hotell och bor nu på Aetas. Hållit oss inne hela dagen pga vattenkriget och för att alla affärer är stängda.
Har fått den bästa thaimassagen ever. Nu ska vi se en film och softa. Kommer sova sött snart.

Happy Songkran everyone!

fredag 12 april 2013

LED-tejp


Idag hittade vi det jag har googlat om i månader nu. Dvs LED-tejpsljus i RGB. Vi köpte 50 meter! Påsen till vänster innehåller LED-tejpen och till höger är adaptrarna + fjärrkontrollerna.


Här ska inredas så fort vi kommer hem. LED-stripes kostar sjukt mycket i Sverige. En rulle på 5 meter kostar ca 1.500-1.800 om det är 60 lampor per meter och det är ju så sjukt, onormalt dyrt. Färre vill vi inte ha heller för de som är 30 lampor per meter, får en distinkt skillnad på ljus. Man ser avståndet mellan lampa och lampa.
Låt oss säga att du ska LED-lighta runt sängen. Bara det är ju 7,60m.
Här i Thailand hittade vi dem alltså på Pantip Plaza och lyckades pruta varje rulle på 5 meter till ca 225:- st inklusive adapter och fjärrkontroll per rulle. Vi hade säkert kunnat pruta mer om vi inte redan hade tyckt att det var ett superkap!
led lights strips led component led tape tejp självhäftande billigt bra pris lamptejp färger rgb color light

strip strips led self inomhus indoor utomhus outdoor 100.000 timmar hours remote fjärrkontroll control
Det är såna effekter som på bilden vi är ute efter i vårt hem. Biografens golv, walk-in closetens hyllplan, sänggaveln etc. Pga att det är RGB, blir det ju också exakt den färgen man önskar för tillfället. Fjärrkontrollen har 16 förbestämda färgval. Har man disco hemma, kan man välja att strobba ljuset till exempel. ;)
adapter, reconnectable vattentät waterproof självhäftande energisparande low energi watt 240 220
Lätt prisvärt här. Om du är ute efter LED-tejp till bra priser, köper du dem i Thailand eller beställer från Kina. Man får Sverigeanpassad adapter också om man säger till. De byter bara ut dem åt dig till den Watt ditt land har.


Songkran


Det är Songkran. Thailands nyår och därmed vattenfestival. Man går runt och skjuter varandra med vattenpistoler.
Hoppas de är glada nu...
För det spöregnar.

torsdag 11 april 2013

Bangkooooooooh Kaaah!


Framme! Eastin Hotel. De obligatoriska skyskraporna kan skymtas utanför.

Samui Airport


Finaste flygplatsen i världen.

I väntan på Godot


Nu ska vi till Bangkok. Båten är här om en halvtimme. Ses sen!

lördag 6 april 2013

Förälskad i färgerna




Jag söker färger för vårt nya sovrum och har blivit så förälskad i dessa två. Det turkosa med rött guld är så fint och den här otroliga lila färgen kan jag glo på i timmar. Gud så vackert! Vad skulle man kalla den färgen? Syrén? Laserlila?

fredag 5 april 2013

Åhhh, Shilo!



Vi har nya grannar och de har en valp! Shilo. Hon är halv nakenhund och halv (vadvardetnudå?Chihuahua?) Shilos mamma skulle springa lite ärenden och jag fick låna henne.  Hon är bara 8 veckor gammal och kanske den minsta lilla valp jag nånsin sett. Vi lagade mat nyss och då var hon i min morgonrocksficka och tittade på.
Nu sover hon på min knä som ni ser.
Bedårande!

W hotel Istanbul















Av alla fina, stylade, heta hotell jag har bott i, är W Hotel i Istanbul det som tar priset som det snyggaste jag nånsin sett.

1870 lät Sultanen bygga detta hus för sin personal som inackorderades i de 137 rummen (tror det är 137).
fantastic hotel, bästa hotellet istanbul turkey turkiye best hotel in the world, designer hotel
Känslan av inredningen är som ett futuristiskt harem.
Från rummen går broar till cabana-sängar. Som ett privat lusthus i det fria.
Det tar ett tag att fatta sitt rum eftersom man inte har en aning om vart toaletten är. Som ett trolleri försvinner en vägg och där finns en dusch. En annan vägg glider bort och där är toaletten. TV har du ingen aning om att du har, tills du sätter på den. Bakom en svart glasvägg uppenbarar sig en jätte-TV. Allt är belyst med olika LED-ljus som ger den futuristiska bordellkänslan.

Det här går inte att förklara utan måste upplevas. Jag ville aldrig lämna hotellet även fast varenda butik utanför dörren är Marc Jacobs, Gucci, Gaultier etc.

Det här hotellet kommer vara vår inspiration till sovrummet vi ska fixa i vår nya lägenhet.